085-4014491
Huisontruiming na lijkvinding is een specialisatie van Huisontruiming Regionaal. 

Huisontruiming na lijkvinding

Huisontruiming Regionaal is gespecialiseerd in het schoonmaken en volledig reinigen van huizen waar lijkvinding heeft plaats gevonden.

Bewoners die voor langere tijd dood in het huis hebben gelegen komt vaker voor dan u denkt. Hierbij moet u denken aan bewoners die een acute hartaanval of een ongeluk in het huis hebben gehad. Maar u kan ook denken aan bewoners die in het huis zelfmoord hebben gepleegd. Niet altijd wordt het overlijden tijdig ontdekt. Dit kan door allerlei omstandigheden dagen en soms weken duren voordat de lijkvinding plaatsvindt.

Politieonderzoek in het huis na lijkvinding

Na lijkvinding gaat de politie aan de slag in de woning om te onderzoeken of het een natuurlijk overlijden betreft of dat het gaat om een onnatuurlijk overlijden. In dit laatste geval zal de technische en tactische recherche van de politie een onderzoek in de woning en op het stoffelijk overschot uitvoeren en wordt de plaats van lijkvinding een plaats delict PD. Het slachtoffer wordt overgebracht en onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut NFI. Als na onderzoek het stoffelijk overschot wordt vrijgegeven door de Officier van Justitie kan de familie hun dierbare begraven of cremeren. Ook het huis wordt door de politie vrijgegeven zodat de familie of executeur testamentair het huis kan betreden.
Het behoeft weinig uitleg dat het betreden van het huis waar voor langere tijd een bewoner dood heeft gelegen een emotionele en ingrijpende gebeurtenis is. Zeker als men emotioneel betrokken is bij het slachtoffer.


Huisontruiming kan binnen 24 uur de plaats van lijkvinding op respectvolle en vakkundig manier ontruimen, schoonmaken en reinigen.

Met onze middelen kunnen wij zorgen voor het verwijderen van bloed, geur en lichaamsvocht. De plek waar de bewoner gevonden is, ontruimen wij. De vloerbedekking, matras, vloer etc. die besmet is wordt verwijderd. 

Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden en ingrijpende incidenten, kan het werken op een overlijdenslocatie grote emotionele impact hebben en is kennis van zaken vereist. De professionals van Huisontruiming Regionaal beschikken onder alle denkbare omstandigheden, over de kennis, de vaardigheden en de materialen om een plaats lijkvinding c.q. huis weer toegankelijk te maken voor familie. Of het nu gaat om een vinding, suïcide, ongeval of een misdrijf.

Na het toegankelijk maken van het huis kan de familie de woning doorzoeken en persoonlijke, waardevolle en emotionele boedel en administratie uit het huis meenemen. Als u na afloop het huis door ons bedrijf volledig ontruimd wil hebben dan is dit uiteraard mogelijk. Na uw goedkeuring op onze offerte gaan wij aan de slag om het huis keurig leeg en bezemschoon te maken. Indien u dat wenst kunnen wij het huis aan de verhuurder opleveren of zorgen wij er voor dat het koophuis aan de makelaar opgeleverd wordt zodat hij/zij aan de slag kan met de verkoop van het huis. Zie ook het tabblad Diensten op onze website voor een volledig overzicht van onze dienstverlening.


Huisontruiming Regionaal verzorgt deze bijzondere ontruimingen, Woningontruiming na lijkvinding voor particulieren, uitvaartverzorgers, woningcorporaties, zorginstellingen, (huis)artsen, GGD, politie, etc. 


Huisontruiming na lijkvinding


 
Huisontruiming na Lijkvinding
› Overzicht van alle regiomanagers

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen aan ons?
Belt u voor persoonlijk advies:

085-4014491